StoryEditorOCM
Spiza plustop kombinacija

Ovo povrće blokira spojeve koji izazivaju rak, a ne jedemo ga dovoljno. Pripremite ga ovako, a evo i zašto po tom receptu

Piše T. S. M.
9. listopada 2024. - 07:05

Kad ste zadnji put jeli kelj? Što god da ste odgovorili, naša vam je poruka ista: jedite ga danas opet. Kelj je važan za zdrave kosti i vezivna tkiva, kao i za apsorpciju željeza, ali to nije sve...

Znanstvenicima je verzot, kako ga zovemo u Dalmaciji, jako zanimljiv jer se pokazalo da može blokirati djelovanje nitrozamina, štetnih spojeva koji izazivaju rak. Nitrozamini su pronađeni u različitim vrstama namirnica, ali najviše ih ima u suhomesnatim proizvodima, kao i u pivu te drugim alkoholnim pićima.

Hm... što bi to značilo? Ako volite suho meso, trebali biste ga kombinirati s verzotom!

I zato smo vam pripremili jedan super recept koji spaja kelj, grah, suho meso i rižu. Može i ječam ako vam je draži.

Rižot od kelja s grahom i suhim mesom

Sas...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 22:19