Pire od krumpira jelo je na kojem smo svi odrasli, a mnogi od nas vole ga i premda više nismo djeca. Omiljen nam je prilog uz mesna jela, no također je dobrodošla pratnja jednostavnim jelima poput omleta. Kad uz šnicele i jaja jedemo pire, uvjereni smo da ćemo se bolje zasititi.
E pa to je djelovanje samo privremeno. Pire krumpir zapravo će imati suprotan učinak: učinit će da brže poželite pojesti još nešto. Razlog je u tome što pire od krumpira ima visok glikemijski indeks, što znači da će izazvati nagli skok razine šećera u krvi, što je loše za dijabetičare, ali nije dobro ni za ostale. Nakon naglog skoka šećera slijedi njegov nagli pad, praćen osjećajem gladi, a kod osjetljivijih i osjećajem slabosti i vrtoglavice. Zbog te svoje značajke mnogima omiljeno jelo došlo je na zao glas...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....