Nema ništa ljepše od kišnog jesenskog popodneva kada ste fino ušuškani na kauču s dekicom, uz dobar film i omiljenu grickalicu. A zašto, recimo, grickalice poput čipsa ili smokija ne biste zamijenili zdravijom i jednako ukusnom (ali i jednako zaraznom) alternativom, slanim prženim bademima.
Dok čips i slične prerađene grickalice sadrže puno soli, trans-masti i dodataka, bademi su prirodan izvor zdravih masnoća, proteina i vlakana koji pomažu u dugotrajnijem osjećaju sitosti.
Za ovu grickalicu trebat će vam samo tri sastojka, a osim njih, prije nego ih stavite u pećnicu, po guštu možete dodati i ružmarina, slatke paprike ili čili paprike. Dodatan savjet jest da ih prije pečenja kratko namočite u slanoj vodi kako bi imali bolji okus i hrskaviju teksturu.
Zapečeni slani bademi
Sastojci
2 šalice blanširanih badema
1 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
pola žličice soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U posudi pomiješajte bademe i sol (po želji dodajte i druge začine). Obložite lim papirom za pečenje. Bademe ravnomjerno rasporedite i pecite dok lagano ne porumene, oko 15-20 minuta. Promiješajte ih kako ne bi izgorjeli. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade. Kada su potpuno hladni, poslužite ih ili spremite u staklenku za kasnije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....