Koliko je uopće zdravo voće koje jedemo, teško se ne zapitati čitajući upozoravajuće članke o pesticidima i drugim kemikalijama kojima su natopljene mnoge vrste voća koje nam se nudi u trgovinama i tržnicama. Nije li nam bolje posegnuti za voćem koje raste samoniklo, bez tretiranja umjetnim gnojivom i otrovima? Odlučite li se krenuti u tom smijeru, odabrali ste pravi trenutak jer jesen je vrijeme kad dozrijevaju brojne divlje (ili podivljale) vrste.
Jedna od takvih je voćka koja je nekoć bila svojevrsni simbol prestiža, jer su je rado sadili plemići i imućniji seljaci, no s vremenom je postala rijetkost kakva se viđa tek tu i tamo. Neki ju još uvijek uzgajaju, jer je vrlo nezahtijevna i dugovječna, a plodovi su joj ne samo ukusni, nego i vrlo zdravi, zbog čega je bila cijenjena u narodnoj medicini. Čak su i listovi i kora imali primjenu, jer su se od njih kuhali čajevi za smirenje probavnog sustava.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....