Već neko vrijeme osjećamo dolazak proljeća. Ako ste ovih dana šetali šumom ili to planirate u skorije vrijeme, sigurno ćete pogledom na tlo primijetiti izbijanje prvih vjesnika ovog godišnjeg doba na površinu. Među njima i predivna biljka, šafran. Osim ljepote, za one s istančanim osjetilima, samo prstohvat začina ove biljke poziva na maštanje o najfinijoj rapsodiji jela od riže, umaka ili pak juha.
Crveno zlato
Kada se kuhaju, niti šafrana poprimaju jarko narančasto-žutu boju, a sam začin je crven. Osim suptilno slatkastog okusa koji pruža jelima, ima još jedna, manje privlačna činjenica, a ta je da je šafran kao začin, izuzetno skup. Zašto je ova biljka kao začin doista skupa opravdava i činjenica da cvjeta u zoru te počinje venuti pod suncem, što znači da postoji vrlo kra...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....