Sočna, dobro pečena purica čija aroma ispunjava topao dnevni boravak. Hrskavi, zlatni krumpirići i pohani pastrnjak sljubljeni na tanjuru. Svinjski odresci umotani u tanke slojeve slanine i tijesta. Umak od brusnica. Sos i za kraj, puding natopljen rakijom i preliven maslacem. Od svih ovih jela rastu zazubice, a sama pomisao na njih poigrava se s nepcem.
Zemlje se razlikuju u tradiciji Božićnog obroka. Poljaci preferiraju ribu, često šarana. Švedski julbord odiše raznolikošću, a ni haringa ne zaostaje. No obrok koji se 25. prosinca poslužuje za većinom britanskih stolova, posebice varijanta s guskom koja se ponekad umjesto puretine nađe u glavnoj ulozi, ikoničan je i prepoznatljiv još od viktorijanskog doba.
Kvalitetan obrok za tijelo je viš...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....