StoryEditorOCM
ZdravljeNE ČEKAJTE

Jedemo li cijeli život pogrešno banane? Liječnik tumači što boja kore točno otkriva i čime se smanjuje rizik od raka

Piše Mozaik SD
15. siječnja 2024. - 17:31

Koliko ste puta kupili grozd banana u supermarketu koji je bio "poluzelen", s planom da ih pustite "da kod kuće sazriju u zdjeli" prije konzumacije? Vjerojatno bezbroj.

Dr. Karan Raj koji na svom profilu na TikTok dijeli svakodnevne i praktične zdravstvene savjete kaže da time propuštamo niz zdravstvenih dobrobiti koje imaju upravo nezrele banane, prenosi HuffPost.

Ne znači, naravno, da zrele nisu u redu. Dr. Raj ovako objašnjava:

"Zrele i nezrele banane imaju različite zdravstvene prednosti. Što je banana nezrelija ili zelenija, u njoj je veći udio tzv. otpornog škroba", objašnjava.

“Otporni škrob je oblik ugljikohidrata koji djeluje poput vlakana, prebiotik koji je jako važan za naša crijeva" - dodaje.

U velikom istraživanju koje su proveli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 00:05