Tim Raue trenutno je glavni kuhar u "Tim Raue", restoranu s dvije Michelinove zvjezdice u Berlinu. Godinama vodi stresan život te je u jednom trenutku imao i 108 kilograma.
- Većinu vremena nisam ništa jeo do 22 sata, a noću sam jeo nezdravu hranu. Pržena hrana, industrijska hrana ili smrznuti proizvodi najgore su stvari koje možete dati svom tijelu. To sam radio godinama, priznaje kuhar.
Tim je uz prekomjernu težinu imao i sve što ide uz to: visoki krvni tlak, visoku razinu kolesterola i svaki put kad bi posjetio liječnika upozoravali su ga da mora promijeniti način života. Nije se usudio o tome govoriti sa svojoj suprugom kako se ne bi brinula.
Otišao je na tjedan dana na liječenje u "Medical Health Resort Mayrlife" u Altausseeu, gdje je okončao svoj – kako kaže – "nezdrav život". Zdravo se hrani već tri godine, a u međuvremenu je izgubio gotovo 20 kilograma.
- Kada sam stigao, imao sam 105 kilograma, nakon tjedan dana imao sam šest kilograma manje, što je bio veliki uspjeh. Sada, tri godine kasnije, težim 20 kilograma manje. Moj krojač je sa mnom zaradio puno novaca. Morao sam smanjiti svu odjeću za tri broja. Sretan sam i potpuno ponosan na sebe. Potpuno sam promijenio svoj život i sada se osjećam kao dvadesetogodišnjak. Inače, u toj sam dobi imao imao sam 88 kilograma, kaže slavni kuhar koji priznaje da je prvo vrijeme bio stalno gladan i zato jako nervozan. Tjedan dana nije upotrebljavao mobitel niti gledao televiziju piše Bunte.
Tim je potpuno promijenio prehranu pa tako za doručak jede musle i voće, te nešto lagano između 15 i 16 sati. Kad osjeti glad popije juhu od kuhane, mlade artičoke s đumbirom i majčinom dušicom. Kaže da gorak okus prigušuje glad.
Tim ipak priznaje: "Kad usporedim kako mi ide danas, ništa mi ne nedostaje. Ali ponekad sanjam nezdravu hranu..."
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....