StoryEditorOCM

Znate li prepoznati frišku ribu?Jednom odmrznuti morski organizmi nikada se ne smiju ponovo zamrzavati. Posljedice mogu biti vrlo bolne…

Piše Boris Bulić – MAX FISHING
23. travnja 2025. - 15:00

Koliko ste puta na ulazu u ribarnicu bili neugodno osupnuti oštrim vonjem za koji znalci kažu da je to nije smrad nego jod i miris mora?

A to znanje ‘znalaca‘ smrdi više od loše provjetrene ribarnice.

O svježini ribe se oduvijek i neprestano vode žustre rasprave.

Trgovci zavrću škržne zaklopce, tresu kašete i svo vrijeme se sugestivno deru preko banka, pokušavajući nagovoriti kupca da kupi upravo tu ribu, jer je:

- Evo friška! Noćas lov‘jena!!! - i bolje od te naprosto nema.

Za to vrijeme kupci sumnjičavo ispod oka pogledavaju prema susjednim bancima na kojima je gotovo identično stanje.

Na posljetku, oni smotaniji popuste pritisku trgovca i kupe ribu, pa ih žena po povratku kući opere samo tako, dok neki drugi ‘znalci‘ mudro odlaze do škrinja sa smrznutom ribom pa tamo ...

27. listopad 2025 23:23