Donosimo vam poznate i manje poznate trikove, od izbora tave do preciznog slaganja smjese, kako biste svaki put dobili savršen rezultat.
ODGOVARAJUĆA TAVA JE KLJUČ USPJEHA
Kada je u pitanju materijal tave odlučite se za onu s neljepljivim premazom kako bi vam se palačinke jednostavno okretale te ne bi lijepile u procesu. Naprimjer keramički neljepljivi premazi često su izbor kada je u pitanju tava za palačinke ili pak ona s teflonskim premazom.
Tava treba biti ravna i lagana, ravnomjerna debljina dna omogućava jednoliko zagrijavanje, a lagana tava olakšava okretanje palačinki. Prije početka, lagano premažite tavu uljem ili maslacem pomoću kista ili papira kako biste izbjegli višak masnoće.
SMJESA JE VAŽNA
Umjesto da sve sastojke miješate odjednom, postupno dodajte mlijeko u brašno i jaja kako biste izbjegli grudice s tim da mlijeko i jaja ne uzimate izravno iz hladnjaka, neka namirnice budu sobne temperature.
Nakon miješanja, ostavite smjesu da odstoji 20-30 minuta, a neki majstori kažu da je najbolje da smjesa za palačinke odleži u hladnjaku čak i nekoliko sati prije korištenja. Ovo omogućava brašnu da upije tekućinu i osigurava elastičnost palačinki. Smjesa treba biti poput tekućeg jogurta - dovoljno rijetka da lako klizi po tavi, ali ne previše vodena.
Ostatak teksta pročitajte OVDJE.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....