StoryEditorOCM
LifestyleOdabrao Đelo H.

Tri ideje za baš dobar ručak u znaku ribe i plodova mora našeg slavnog tv urednika

Piše Dobra hrana
15. veljače 2025. - 11:44

Nije nikakva tajna - dapače, opće je to poznato - da Đelo Hadžiselimović znade dobro odabrati. Pokazao je to više puta i u kuhinji Dobre hrane, odabravši i pripremivši jela od kojih su nam, na sami spomen, narasle zazubice. A kako je petak, izbor je pao na njegove riblje delicije koje vam mogu biti inspiracija kako za ručak, tako i za laganu, ali ukusnu večeru na koju mislite pozvati goste i počastiti ih nečim posebnim, onako - baš za pamćenje, piše Jutarnji list.

Naime, naši stari su, što iz neimaštine, što iz praktičnosti, smišljali kako maksimalno iskoristiti namirnice, a ujedno su bili praktični želeći da uživaju bez previše nakuhavanja, ali i trošenja. I tako smo u jednom od naših gastronomskih razgovora, hvaljenja tko je što jeo i kako nešto spremiti, bacili sami sebi rukavicu da se od jeftinih namirnica mogu spremiti simpatične delicije za koje ne treba ni puno gastronomskog znanja, ni vremena, ali ni novca. Presudnu ulogu u tom odabiru recepta imao je Đelo Hadžiselimović koji je cijeli život proveo birajući raznorazne TV sadržaje, ali i putujući po svijetu. S jedne strane pedantan kakav je, a s druge avanturist u duši, put ga je na putešestvijama uvijek tjerao da isprobava razne recepte i kuhinje.

Ovaj svima dobro znani televizijski urednik u mirovini, tada je našem kolegi Zoranu Šimuniću Šimi, s namjerom da nam približi ono što se u Italiji naziva "cucina povera" (sirotinjska kuhinja), otkrio tri laka, brza, a slasna jela za koja vam recepte donosimo u nastavku.

Recepte pogledajte OVDJE.

 

26. listopad 2025 01:34