Počela je korizma, što za mnoge znači da će se odreći mesa ili da će se te odluke držati barem danas, na Čistu sridu. No odricanje od mesa ne mora značiti odricanje od užitka u jelu i zato vam nudimo jedan prijedlog za bonkuloviće, piše Slobodna Dalmacija
Skoknite po friške lignje, evo jednog svima dragog recepta. Vrlo je jednostavan, zahtijeva tek par sastojaka, a daje kompletan obrok. Mnogi tvrde da su im upravo ovakve lignje najdraže.
Što kažete na lignje u padeli? Možda ste čuli za to jelo, a ne znate o čemu se radi? Padelu u svakom slučaju ne biste smjeli brkati s paštelom - jedno je tijesto u kojem se lignje prže, a drugo je naziv za teću, obično nešto pliću. Koja riječ označava koji pojam, shvatit ćete kad pročitate recept...
Lignje u padeli
Sastojci:
1 kg liganja
500 g krumpira
150 ml bijelog vina
500 ml ribljeg temeljca
češnjak
peršin
sol, papar
Priprema:
Očistite lignje pa ih posušite kuhinjskim papirom. Stavite ih u tavu na zagrijano maslinovo ulje i kratko prepržite pa im dodajte nasjeckani češnjak i peršin. Kad češnjak zamiriše, zalijte bijelim vinom pa pričekajte da alkohol ispari.
Dodajte krumpire narezane na fetice, zalijte sve sastojke ribljom juhom ili toplom vodom i poklopite tavu te kuhajte oko pola sata, odnosno dok lignje ne omekšaju. Posolite, popaprite i poslužite, piše Slobodna Dalmacija
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....