StoryEditorOCM
ŽupanijaBIZNIS U OTAVICAMA

Kako je heroj s prve crte postao ‘kralj pršuta‘? ‘U rovu sam odlučio sušiti meso, a sada prodajem vrhunskim restoranima‘

Piše Zdravko Pilić
12. studenog 2025. - 15:10

On je Kralj pršuta, gastrovirtouz, pršutarski Paganini čija je slika s pršutom, kojeg je prislonio na rame, kao violinu, a nož upotrijebio kao gudalo, obišla svijet i postala zaštitni znak drniškog pršuta, vrteći se po internetu, svaki put kad od Google tražite bilo kakvu informaciju o ovoj našoj vlaškoj delikatesi. Koja među bonkulovićima već poodavno ima mitski status. Jednako kao i njegovi pršuti teži od dvadeset kilograma – osušeni – za Guinnesovu knjigu rekorda, duži od metra, koje Ante Reljanović – u Otavicama i drniškom kraju, a i među prijateljima – poznat kao Badžo odjeven u domaću narodnu nošnju, svojim japanskim noževima ručno reže kao sushi majstor na debljinu cigaretnog papira.

Tako da se vidi kroz njih i da se fete ne moraju ni gristi, nego se same tope u ustima! Badžo je zapravo i vrhunski pršutar ali i vrhunski šoumen, i jedno i drugo, i tamo gdje je on publicitet je zagarantiran. Ne samo da ima vrhunsku robu, nego i vrhunsku prezentaciju, meštar je za cjelinu i za detalje, koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

10. prosinac 2025 13:33