Petak je i dobro bi nam sjelo nešto dobro, friško i morsko... a zašto umjesto ribe na meniju ne bi bile lignje? Na šporko. Po receptu koji smo pronašli u jednoj lijepoj Facebook grupi, Lipa spiza dalmatinska, a objavio ga je Splićanin Marijan Zujić, čiji smo vam recept za rižot s kozicama nedavno prenijeli.
Kako piše ovaj zaljubljenik u dobra, stara dalmatinska jela, lignje na šporko tradicionalni je način pripremanja liganja na obali Jadrana, a njemu osobno, priznaje nam, jedna su od najdražih delicija.
"Velike lignje očiste se i operu te izrežu na kolutiće, dok se manje lignje sa peškafonda ne čiste nego se frigaju „na šporko“, a koliko dugo, ovisi o samoj veličini liganja. Okus je puno bolji, meso je ukusnije, mekše i sočnije" savjetuje šjor Zujić te napominje kako se ne r...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....