Šarlota je poznati desert u koji su zaljubljeni svi obožavatelji kremastih kolača. Razlog je jednostavan - kremastije od toga ne može! Ovaj slatki klasik potječe iz 18. stoljeća, a možda je i stariji.
Nekoć se radio od ostataka kruha, koji bi se močili u maslac i slagali u kalup, dok bi se šupljina punila različitim vrstama kuhanih krema i voća. Sve bi se to zatim lijepo ispeklo, zbog čega neki ovu tortu smatraju podvrstom pudinga. S vremenom je stari kruh zamijenjen keksom, a s izumom hladnjaka pojavile su se nove verzije recepta u kojem je kuhana pa zapečena krema zamijenjena kremama na bazi maslaca i jaja ili pak slatkog vrhnja.
Nudimo vam recept s YouTube kanala Cooking Fantasies za šarlotu koja se ne peče, a ono što nam se u njemu posebno sviđa je to što su piškote prij...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....