Jagode imaju posebno mjesto u tradiciji Wimbledona. Poslastica je to koja možda nije najukusnija, bez obzira što dolazi u kombinaciji sa šlagom, ali je neizostavan element najstarijeg teniskog turnira na svijetu. Prema procjenama, tijekom dvotjednog turnira proda se oko 35 tona jagoda, pišu Sportske novosti.
Jasno, sa šlagom. Međutim, Iga Swiatek jagode u Wimbledonu kombinira s - tjesteninom i jogurtom.
- To sam jela kao dijete, to je specijalitet kod nas u Poljskoj. Morate probati - poručila je engleskoj publici nakon jednog od svojih mečeva peterostruka Grand Slam pobjednica i aktualna četvrtfinalistica u All England Clubu.
Nije dobila previše oduševljenih komentara, ali zato kasnije jest puno dodatnih pitanja da malo objasni recept.
- Ne znam zašto je tako neobično. Po ljeti to djeca jedu jako često kod nas u Poljskoj jer je perfektna mješavina okusa.
Dobila je i pitanje je li to zato što su možda poljske jagode drugačije nego li engleske.
- Iskreno, mislim da su u Poljskoj ukusnije, jer imamo bolju klimu za njihov uzgoj. I ovdje su jagode odlične, ali su ipak drugačije. Uh, sada će mi Wimbledon zabraniti da pričam dalje o jagodama ha ha.
Swiatek je na društvenim mrežama objavila i fotografiju svog obroka u kojem je, eto, pomiješala jagode, makarone i jogurt, a debata je postala zanimljiva jer su se uključila i američka veleposlanstva Poljske i Italije. Poljaci su za mišljenje pitali Talijane, jasno kao najveće poznavatelje i ljubitelje tjestenine, koji su imali zgodan odgovor:
“Volimo Igin tenis, ali imamo drugačije ideje oko paste”.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....