StoryEditorOCM
Hranapasta e ceci

Samo da je toplo i na žlicu: Talijani imaju savršen recept za manistru s mnogima najdražom mahunarkom, ukusno jelo za čas je gotovo, a priprema ne može biti jednostavnija

Piše T.S.M.
25. listopada 2019. - 14:27
shutterstock_1448079890

Kad uletite u kuću gladni i samo vam je na pameti pojesti nešto toplo, 'na žlicu', sjetite se recepta za pasta e ceci, odnosno tjesteninu sa slanutkom.

Priprema ovog talijanskog specijaliteta koji zapravo više podsjeća na gustu juhu nego na manistru ne može biti jednostavnija: šporkat ćete samo jednu teću, a sve što vam treba su slanutak, sitna tjestanina, malo korjenastog povrća i pome. 

A post shared by Cook's Illustrated (@cooksillustrated) on

Pasta e ceci se, kažu upućeni, sprema već preko dvije tisuće godina, a Talijani ga vole gotovo jednako kao pasta e fagioli, jelo koje smo odavno usvojili i zavoljeli pod nazivom pašta-fažol.

Recepti se pomalo razlikuju od regije do regije pa u Toskani ne stavljaju pome, oko Napulja stavljaju vole da im je...

#SLANUTAK#TJESTENINA#MANISTRA#PASTA E CECI
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 21:51