StoryEditorOCM
PreporukeVino i spiza

Hvarski somelieri podijelili su s preporuke za uparivanje vina s domaćim jelima - bevanda je na obe liste!

Piše Stjepan Mijat Zaninović
9. kolovoza 2025. - 19:37

Za one koji vole uparivati domaća jela s dobrom kapljicom, a sve to po preporukama stručnjaka, donosimo listu vina koja ide "ruku pod ruku" s našom spizom.

Ovo je lista koja će uz probrana vina zagolicati nepca.

Uz tingul se predlaže Crljenak Zlatan Otoka, odnosno Zinfandel, jer se ta sorta ističe svojom puninom i snagom, pa idealno prati bogate okuse ovog jela.

Kod pečene ribe, izbor je pao na Pošip, vino koje zbog svoje svježine i elegancije ne preuzima glavnu riječ na tanjuru, već ga nadopunjuje. Za riblju lešo spizu i gregadu, nije se lako nisu se odlučiti između dvije varijante – Viške Bugave, punijeg vina snažnijeg karaktera, i Parča iz Sućurja, autohtone sorte intenzivnog okusa. Takva vina nadopunjuju jednostavnost lešo ribe i daju joj potrebnu "dubinu".

Bo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 11:05