Svi smo čuli za sommeliera, izvrsno upućenog poznavatelja biranih vina čije je nepce toliko istančano da u gutljaju tekućine koja mu je odredila profesiju može raspoznati note različitog voća, cvijeća, drva, začina i zemlje, no manje je poznato da postoji i nešto što bismo mogli nazvati sommelierom za sir. Ali nećemo ga tako zvati, jer svoj naziv već ima i on glasi: kušač sira. I Hrvatska ima svog kušača sira i to ženskog roda, pa vam se možemo pohvaliti da smo upoznali pravu pravcatu kušačicu sira. Prva je licencirana degustatorica sira u Lijepoj našoj, a zove se Marina Selak. Pored toga je i sommelierka za maslinova ulja, no o tome nekom drugom prilikom.
Sa stručnjakinjom rijetke specijalizacije popričali smo o njenom nesvakidašnjem zanimanju i osobitostima ra...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....