U svijetu u kojem restorani sve više nalikuju izlozima kulinarske globalizacije, gdje se jelovnici presijavaju pod svjetlima neonskih natpisa s okusima Azije, Latinske Amerike i Bliskog istoka, pravo je čudo naići na mjesto koje je odlučilo zastati. U vremenu kada se domaća kuhinja povlači pred “fancy” tanjurima, pjenama, espumama i reinterpretacijama svega što je ikad bilo juha ili varivo – jedno je pitanje postalo gotovo heretičko: gdje je nestao domaći fažol? Ili brujet? Ili šalša?
Ne kažemo da je loše poznavati svjetske kuhinje, dapače, u tome ima ljepote i širine. Ali istodobno, gotovo da je postalo rijetkost pronaći gastronomski kutak koji s ponosom, bez kompleksa, servira baš ono što je kuhala tvoja baka ili jeo tvoj nono, koje miriše na špaher iz djetinjstva, a ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....