StoryEditorOCM
Pričebogat program

Znate li što je perkelt? Imamo recept Steve Karapandže, skuhao ga je u Splitu na Grand Gourmetu. Evo što se još događalo

Piše Spiza
14. studenog 2024. - 22:26

Natjecanja u ugostiteljskim zanimanjima, sljubljivanje maslinovih ulja s jelima, smjernice za izradu vinske karte, bunedve u desertnoj karti, domonikanski rumovi, curry i salaški pijevac  – tek su djelić bogatog programa koji je obilježio drugi dan jubilarnog izdanja Grand Gourmeta koji se, u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) i partnera, odvija od 13. do 15. studenog 2024. u hotelu Amphora u Splitu.

Stevo Karapandža, prva kulinarska TV zvijezda ovih prostora, ujedno edukator i ambasador ŠKMER-a za Istru i Kvarner, na Grand Gourmetu pripremio je perkelt od tri pijetla banatska gološijana na salaški način, jelo slično raguu.

„Pijetli su prije kuhanja otkošteni, osim krilaca i zabataka, pa izdinstani na luku uz j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 11:43