Mislite da znate ispržiti jaja? Jeste li sigurni? A jeste li potpuno zadovoljni svojim friganim jajima? E, tu smo vas čekali. Vjerojatno biste priznali da bi ipak mogla biti malo više ispečena, rjeđa, gušća, mekša, hrskavija, jače pećenog žumanjka... sami odaberite ispravan opis.
Želite li baš savršeno pržena jaja, uvažit ćete savjete koje je u videu na svom Instagram profilu podijelio Antonio Brajković, mladi chef čije smo vam savjete i recepte već prenosili jer su nam - super. A i gušt ga je gledati, budite sigurni da vam nećebiti dosadno.
Postupak za najbolje pržena jaja
Ukratko, Antonio bi vam mogao iz korijena promijeniti način na koji pržite jaja jer on to radi poprilično drugačije no većina nas. Za početak, koristi maslinovo ulje. Još neobičnije, ne zagrijava ga prije dodavanja jaja.
Zanimljiv je i način na koji podešava plin. Prženje započinje s ugašenim plinom, kad razbije jaja upali ga na jako, a kad bjelanjci pobijele i jaja u tavi počnu "krčkati", smanjuje vatru.
Za najbolji rezultat koristi poklopac, koji dodaje u ključnom trenutku kako bi para koja ostane zarobljena dovršila pripremu jaja.
Čak i ako mislite da su ovo što smo vam dosad pobrojili potpune besmislice, bacite oko na video i kad ugledate kako dobro oizgledaju jaja kad ih Antonio prži, vjerojatno ćete uvažiti barem dio ovih savjeta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....