Skuhali ste, ispekli ili na neki drugi način pripremili komad piletine, a kad ste ga podigli s tanjura ili tave, imali ste što vidjeti: bjelkastu tvar po teksturi negdje na pola puta između želea i sluzi. Piletina je namirnica uz koju se najčešće veže ova pojava, no mogli ste je primijetiti i prilikom pripreme drugih vrsta mesa, kao i ribe i plodova mora.
Nimalo nas ne bi čudilo kad biste nam rekli da ste se, primijetivši ovu pojavu, zapitali je li meso koje se upravo spremate pojesti prihvatljivo za konzumaciju.
Bez brige, s mesom je po svoj prilici sve u redu (pod uvjetom da nema klasičnih pokazatelja koji ukazuju na to da se pokvarilo, no njih biste primijetili u ranijim fazama pripreme), no ova je pojava siguran pokazatelj da se s mesom nešto dogodilo... No najprije idemo ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....