Baš ste se veselili dobroj porciji fažola s kobasicama ili špic rebrima, taman ste ih uboli u mesnici, kad ono... ajme. Niste potopili grah. Naravno, možete koristiti konzervirani, ali jelo je puno ukusnije kad se radi po starinsku, sa suhim grahom.
Nemojte pristajati na kompromise, niti odlagati kuhanje za dan kad će vas memorija bolje poslužiti - čak i s grahom koji se nije namakao satima možete skuhati perfektan ručak, samo trebate primijeniti jedan mali trik.
Grah stavite u lonac, ulijte hladnu vodu, dodajte malo sode bikarbone i upalite štednjak. Kuhajte u posudu za kuhanje, dodajte grah i malo sove bikarbone pa stavite da kuha, a nakon što voda uzavre, kuhajte još 10 minuta.
Maknite s vatre, procijedite, a vodu bacite te nastavite pripremati jelo kao da se grah na miru namakao dok ste vi spavali.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....