Mesne okruglice u umaku od rajčice baš su savršen dodatak tjestenini, a dobre su i uz pire od krumpira ili čak uz salatu, ako pazite na kalorije i ne miješate ugljikohidrate s mastima i proteinima. Koje se god prehrambene filozofije držali i na koji god način voljeli jesti omiljene polpetice, otkrit ćemo vam jedan trik zahvaljujući kojem će vam postati još draže.
Slobodno se držite svog najdražeg recepta, jer ovaj savjet nema veze sa sastojcima, ali ozbiljno se miješa u uobičajeni postupak pripreme. Bez panike, bit će vam drago kad čujete o čemu se radi, a još draže kad iskupate naš savjet.
Umjesto da stojite nad štednjakom i čekate da se okruglice polako skuhaju u toču ili ispeku na tavi radeći uobičajeni nered, okruglice kratko sa svih strana prepecite na tavi s malo ulja i zatim ih prebacite u lim za pečenje. Stanite, nije ono što mislite, nećete ih tek tako peći i neće vam biti suhe.
U lim za pečenje najprije ćete staviti umak od rajčice. Taj detalj mijenja sve. Polpetice će se istovremeno peći i kuhati, još će se bolje prožeti okusom umaka i ostat će predivno sočne i mekane. Ujedno će okus zapečenih polpeta za vrijeme pečenja obogatiti okus umaka, dajući mu ugodnu, karameliziranu aromu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....