Bilo da se spremate baciti odrezak na tavu, skuhati gulaš ili ispeći piletinu, žilavo, tvrdo i presušeno meso sigurno nije ono čemu se nadate. Možda planirate primijeniti neki trik kako biste to izbjegli i sretno vam bilo. No ako poslušate naš savjet, možete biti sigurni da ćete dobiti mekano i sočno meso, bez obzira na to radi li se o svinjskim odrescima, kockicama junetine za toć ili pilećim prsima za pohanje.
Sve što vam je potrebno za provesti ga u djelo je sasvim obična soda bikarbona, no morat ćete se pridržavati propisanog postupka.
Meso najprije izbockajte vilicom, tako da sastojak može prodrijeti u tikivo, a ako radite s većim komadom koji ćete peći, tada mu po površini napravite rezove. Pospite meso sodom bikarbonom, računajući da vam za svaki kilogram mesa trebat otprilike jedna žličica. Ako imate komadiće mesa, onda sve dobro promiješajte, a ako je meso u komadu ili se radi o odrescima, tada ga natrljajte.
Pokrijte meso i ostavite ga da odstoji oko pola sata do 40 minuta, zatim ga isperite i osušite te ga pripremite prema receptu koji ste naumili koristiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....