StoryEditorOCM
Savjetibolje nego s gradela

Najbolje i najsočnije odreske možete pripremiti i u tavi, ako znate točan postupak. Jeste li čuli za ono s kapljicama?

Piše T. S. M.
6. svibnja 2024. - 08:10

Neki kažu da im je najdraže meso na gradele, a drugi, pak, tvrde da se dobar odrezak savršeno priprema isključivo na tavi. O ukusima se, naravno, ne raspravlja, ali o tehnikama se itekako može raspravljati. I dok smo svi slabi na gradele zbog neodoljivog mirisa po dimu koje meso dobije kad se na njima peče, mora se priznati da je tava praktičnija - uvijek nam je pri ruci. Stoga evo par savjeta za savršenu pripremu odrezaka na tavi.

Idemo iz početka.

Izvadite odrezak iz hladnjaka i ostavite da se temperira. Ne preskačite ovaj korak jer bez njega se meso neće ravnomjerno ispeći.

Papirnatim ručnicima osušite meso. Ako je meso još vlažno kad dođe na tavu, nema šanse da će dobiti onu lijepu koricu u koju je lijepo zagristi i koja u mesu čuva okuse i sokove.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 12:12