Neki kažu da im je najdraže meso na gradele, a drugi, pak, tvrde da se dobar odrezak savršeno priprema isključivo na tavi. O ukusima se, naravno, ne raspravlja, ali o tehnikama se itekako može raspravljati. I dok smo svi slabi na gradele zbog neodoljivog mirisa po dimu koje meso dobije kad se na njima peče, mora se priznati da je tava praktičnija - uvijek nam je pri ruci. Stoga evo par savjeta za savršenu pripremu odrezaka na tavi.
Idemo iz početka.
Izvadite odrezak iz hladnjaka i ostavite da se temperira. Ne preskačite ovaj korak jer bez njega se meso neće ravnomjerno ispeći.
Papirnatim ručnicima osušite meso. Ako je meso još vlažno kad dođe na tavu, nema šanse da će dobiti onu lijepu koricu u koju je lijepo zagristi i koja u mesu čuva okuse i sokove.
...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....