Pire od krumpira svi često pripremamo jer se savršeno slaže s mesom, umacima i povrćem, a jednostavan je za pripremu. Ipak, i kod najjednostavnijih jela postoje pravila kojih bi se trebalo pridržavati, recimo nepažljivo miješanje lako može rezultirati lošom teksturom, dok nepažnja prilikom izbora namirnica neizbježno dovodi do osrednjeg okusa.
Mnogi slavni kuhari imaju svoj tajni dodatak za najbolji okus, ali postoji jedan sastojak koji je bio jako dobro poznat svim iskusnim kuharicama, no pao je u sjenu uobičajene kombinacije maslaca i mlijeka.
Znate li da se lijepo zaokružen i pun okus pirea postiže korištenjem kiselog vrhnja? Dodate li kiselo vrhnje krumpiru i drugim sastojcima za pire, bit će kremast i bogat, a okus će mu poprimiti istančanju, blago kiselu notu.
Svakako pripazite i na izbor krumpira pa se odlučite za brašnaste sorte jer se za vrijeme kuhanja lako raspadaju i daju jelu prepoznatljivu teksturu. Osim toga, bolje upijaju okuse pa vam pire neće biti bljutav, osobito ako mu dodate gore spomenut "tajni" sastojak.
Držite se ovih savjeta i dobit ćete najujusniji i najkremastiji pire. Svi će se pitati što ste to stavili u teću...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....