Riba je ukusna i zdrava namirnica, ali i lako kvarljiva. Najbolje je pripremiti i pojesti je odmah nakon što smo je kupili ili ulovili, no često nismo u takvoj prilici i moramo je pohraniti na neko vrijeme u hladnjak.
Svježa riba se u hladnjaku prosječno može održati dva dana. Pritom se nemasna riba (brancin, list, iverak...) bolje drži u hladnjaku, pa ćete imati jedan dan više; za masnu (pastrva, losos, tuna, skuša...) imat ćete jedan dan manje, a onu vrlo masnu, kao što su srdele, najbolje je pripremiti odmah, bez odlaganja, piše živim.hr.
Ako ste pomislili da je posve dovoljno samo staviti zamotanu ribu na policu hladnjaka do sutra, prevarili ste se - i najsvježija će riba vidno propasti nakon noći provedene na 3°C, što je temperatura u najvećem broju kućnih hladnjaka. Ist...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....