Torta Pavlova, nazvana po slavnoj ruskoj balerini, jedan je od kolača koje je jako lijepo vidjeti, još ljepše jesti, ali ih je raditi prava muka. Toliko toga može poći krivo, jer smjesa od bjelanjaka je jako osjetljiva. Izluđuje li i vas priprema ove slastice, pripremili smo vam savjete profesorice slastičarstva za savršen uspjeh beze smjese, koja se, osim za Pavlovu, koristi i za brojne druge omiljene slastice poput ledenog vjetra i puslica.
- Imate li poteškoća pri izradi beze ili meringue smjese, niste jedini. Za one koji nisu sigurni ni o čemu je riječ, radi se o naoko jednostavnoj i vrlo laganoj, prozračnoj mješavini čvrsto tučenih bjelanjaka i šećera, kao stvorenoj za proljetne i ljetne slastice uz dodatak raznog sezonskog voća poput jagoda, malina, bresaka i borovnica. Ova smjesa od tučenih bjelanjaka i šećera ili šećernog sirupa koristi se za mnoge deserte i slastice, primjerice razne puslice i kore za torte, ali i za njihovu dekoraciju - objašnjava profesorica kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi "Hvar", Viktorija Čolić Majić.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....