Burrata je jedno od onih jela od kojih nam odmah krene voda na usta. Dovoljno ju je samo vidjeti. Luksuzna, superkremasta rodica skromne i praktične mozzarelle apsolutni je spektakl od sira i već nekoliko godina definitivni hit među siroljupcima. Taj specijalitet iz regije Puglia u južnoj Italiji izumio je 1920-ih Lorenzo Bianchino Chieppa kao način zarade na ostacima mozzarelle koji nisu stigli do okruglica ili pletenica koje ste navikli pronaći u Caprese salatama. Vlaknasti, elastični ostaci sira oblikuju se u glatku, tanku ljusku koja čuva dekadentno bogato središte od vrhnja da bismo se mogli radovati kad je razrežemo i gledamo kako ta kremasta unutrašnjost polako curi vani. Pravi food porn.
Međutim, usprkos popularnosti, burrata je slabije zastupljena u rashladnim vi...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....