StoryEditorOCM
Savjetije li moguće?

Pretvorila je mozzarellu u burratu! Chefica objasnila kako je otkrila ovaj genijalan trik, iskušajte ga i vi

Piše Spiza SD
27. travnja 2023. - 10:54

Burrata je jedno od onih jela od kojih nam odmah krene voda na usta. Dovoljno ju je samo vidjeti. Luksuzna, superkremasta rodica skromne i praktične mozzarelle apsolutni je spektakl od sira i već nekoliko godina definitivni hit među siroljupcima. Taj specijalitet iz regije Puglia u južnoj Italiji izumio je 1920-ih Lorenzo Bianchino Chieppa kao način zarade na ostacima mozzarelle koji nisu stigli do okruglica ili pletenica koje ste navikli pronaći u Caprese salatama. Vlaknasti, elastični ostaci sira oblikuju se u glatku, tanku ljusku koja čuva dekadentno bogato središte od vrhnja da bismo se mogli radovati kad je razrežemo i gledamo kako ta kremasta unutrašnjost polako curi vani. Pravi food porn.

Međutim, usprkos popularnosti, burrata je slabije zastupljena u rashladnim vi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 21:39