StoryEditorOCM
Savjetivrlo je važno

Salata od kupusa bit će vam baš po guštu ako pripazite na ovaj detalj. Mnogi misle da je svejedno, ali može sve pokvariti

Piše T. S. M.
24. travnja 2025. - 14:39

Salata od kupusa omiljeni je prilog mnogim jelima, a kad joj dodamo sastojke poput tvrdo kuhanih jaja, slanutka i tunjevine, postaje kompletan obrok. Vrlo ju je lako napraviti, no ako želite postići rezultat baš po svom guštu, na jedan ćete detalj morati pripaziti. Riječ je o dodavanju dvaju vrlo važnih sastojaka: octa i ulja. Ono što je u ovom slučaju ključno je redoslijed kojim ih dodajete kupusu.

Zašto je to uopće važno? Redoslijed kojim dodajete ulje i ocat u salatu od kupusa može utjecati na konačan okus i teksturu. Ako najprije dodate ocat ili limunov sok, kiselina će pomoći da se kupus smekša, osobito ako ga nakon toga nježno izgnječite rukama. 

S druge strane, ako prvo dodate ulje, ono može obložiti površinu kupusa i donekle spriječiti da se ocat u potpunosti upije. Takva salata imat će nešto blaži okus, a kupus će ostati hrskaviji.

Iako obje metode mogu dati dobar rezultat, klasičan i najčešće preporučeni redoslijed glasi: najprije kiselina, a zatim ulje. Ovo osobito vrijedi ako želite da salata bude ravnomjerno začinjena i blago omekšana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 15:41