Salata od kupusa omiljeni je prilog mnogim jelima, a kad joj dodamo sastojke poput tvrdo kuhanih jaja, slanutka i tunjevine, postaje kompletan obrok. Vrlo ju je lako napraviti, no ako želite postići rezultat baš po svom guštu, na jedan ćete detalj morati pripaziti. Riječ je o dodavanju dvaju vrlo važnih sastojaka: octa i ulja. Ono što je u ovom slučaju ključno je redoslijed kojim ih dodajete kupusu.
Zašto je to uopće važno? Redoslijed kojim dodajete ulje i ocat u salatu od kupusa može utjecati na konačan okus i teksturu. Ako najprije dodate ocat ili limunov sok, kiselina će pomoći da se kupus smekša, osobito ako ga nakon toga nježno izgnječite rukama.
S druge strane, ako prvo dodate ulje, ono može obložiti površinu kupusa i donekle spriječiti da se ocat u potpunosti upije. Takva salata imat će nešto blaži okus, a kupus će ostati hrskaviji.
Iako obje metode mogu dati dobar rezultat, klasičan i najčešće preporučeni redoslijed glasi: najprije kiselina, a zatim ulje. Ovo osobito vrijedi ako želite da salata bude ravnomjerno začinjena i blago omekšana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....