StoryEditorOCM
SavjetiPRŠTI OD ZDRAVLJA

Tajna najbolje kupus-salate: jedan sastojak čini razliku, a svi ga imamo u kuhinji! Ovaj trik koriste i u restoranima

Piše P.M.
4. studenog 2025. - 08:10

Sezona kupusa je stigla, a s njom i bezbroj načina da ovo jednostavno povrće pretvorite u pravo kulinarsko zadovoljstvo. Osim što je pun vitamina i antioksidansa, pomaže zdravlju srca, potiče probavu, djeluje protuupalno, pomaže pri mršavljenju… Njegove su blagodati brojne. A znate li kako ga učiniti još ukusnijim?

Riječ je o jednom sastojku kojega ima svaka kuhinja, a to je - šećer.

image
Oksana Shufrych/imagebroker/profimedia/Oksana Shufrych/imagebroker/profimedia

Kupus izribajte ili nasjeckajte na sitne komadiće, dodajte ulje, ocat te papar po želji. Zatim promiješajte i nježno izgnječite kako bi otpustio sokove i omekšao, ostavite da odstoji i na kraju dodajte sol i šećer. Ovaj mali trik zvan prstohvat šećera kupusu daje neodoljiv okus, a upravo ovu tajnu koriste kuhari u brojnim restoranima.

Ako želite osvježiti klasičnu salatu od kupusa, mogućnosti brojne, a sve ovisi o vašem ukusu. Dodajte naribanu mrkvu za blagu slatkoću ili jabuku ako volite voćnu svježinu. Možete dodati i jogurt, majonezu, sok limuna, peršin, senf…

Sezona kupusa je u punom jeku, a ostaje na vama i vašoj kreativnosti da je iskoristite što je bolje moguće, ne samo kako biste uživali u ovoj slasnoj namirnici, nego i pripremili organizam, ojačali tijelo i imunitet za nadolazeće hladne dane…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. studeni 2025 09:45