Doba godine je kada mnogi od nas vade velike teće iz ostava i garaža, zaposjedamo ljetne kužine, zasukamo rukave i hvatamo se pripreme zimnice. Priprema zimnice je posebno zahtjevna jer tu nema zabušavanja, za uspjeh svaki korak mora biti dobro izveden. Jer, možda i sami znate, nije lagodan osjećaj kad tegle u koje ste uložili trud i vrijeme dočekaju sljedeću sezonu dok ih konačno ne otpišete i u najboljem slučaju date kokama.
Jedna od bitnijih stvari je priprema sirovine koju ćete preraditi. To uključuje pranje, odstranjivanje svih sumnjivih dijelova, a priprema bilo koje vrste umaka (od ajvara do šalše) uvijek traži odstranjivanje kožice i sjemenki što je dugotrajan i mukotrpan posao.
Stoga je svaki savjet kako to učiniti što jednostavnije dobrodošao! Osobito kad su rajčice u pitanju jer dalmatinsku zimnicu teško je zamisliti bez šalše. Dakle, da biste lakše odstranili kožicu s rajčica potrebno ih je potopiti u kipuću vodu, to znamo, no imamo nadopunu postupka. Prije potapanja u kipuću vodu zarežite križić oko peteljke, zatim ih potpopite na 2 - 3 min u kipuću, a nakon toga odmah u ledenu vodu. Nakon toga ih gulite nožem. Zbog razlike u temperaturi kožica će popucati i uvelike vam olakšati guljenje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....