Sezona kupusa je stigla, a s njom i bezbroj načina da ovo jednostavno povrće pretvorite u pravo kulinarsko zadovoljstvo. Osim što je pun vitamina i antioksidansa, pomaže zdravlju srca, potiče probavu, djeluje protuupalno, pomaže pri mršavljenju… Njegove su blagodati brojne. A znate li kako ga učiniti još ukusnijim?
Riječ je o jednom sastojku kojega ima svaka kuhinja, a to je - šećer.
Kupus izribajte ili nasjeckajte na sitne komadiće, dodajte ulje, ocat te papar po želji. Zatim promiješajte i nježno izgnječite kako bi otpustio sokove i omekšao, ostavite da odstoji i na kraju dodajte sol i šećer. Ovaj mali trik zvan prstohvat šećera kupusu daje neodoljiv okus, a upravo ovu tajnu koriste kuhari u brojnim restoranima.
Ako želite osvježiti klasičnu salatu od kupusa, mogućnosti brojne, a sve ovisi o vašem ukusu. Dodajte naribanu mrkvu za blagu slatkoću ili jabuku ako volite voćnu svježinu. Možete dodati i jogurt, majonezu, sok limuna, peršin, senf…
Sezona kupusa je u punom jeku, a ostaje na vama i vašoj kreativnosti da je iskoristite što je bolje moguće, ne samo kako biste uživali u ovoj slasnoj namirnici, nego i pripremili organizam, ojačali tijelo i imunitet za nadolazeće hladne dane…
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....