Kakav ocat ide u salatu od rajčica? Kakvo je to pitanje, možda ćete sad vi uzvratiti na ovakav uvod. Na pome ide kvasina, najbolje domaća, možda ćete dodati kao da je to samo po sebi razumljivo. Ali nije.
Ako želite stvarno dobru salatu od rajčica, birajte ocat koji će naglasiti njihov okus, a ne ga nadjačati. Crveni vinski ocat je klasik i nije loš izbor jer ima taman toliko kiselosti i voćne note da istakne slatkoću zrelih rajčica, ali ako volite nešto nježnije, bijeli vinski ocat je odlična alternativa.
Nije svejedno ni o kojoj se sorti rajčica radi, primjerice balzamični ocat sa svojim gotovo karamelastm notama najbolje ide uz cherry rajčice.
Za izbor octa nije svejedno ni koje sve dodatke planirate staviti u salatu. Primjerice, spomenuti balzamični odgovarat će uz mozzarellu, dok je za tu vrstu sira crveni vinski ocat previše jak i kiseo. S druge, pak, strane, ako volite rajčice kombinirati s lukom, crveni vinski ocat je dobar izbor, samo nemojte pretjerati s količinom.
Volite li da se u salati od rajčice osjeti svježe začinsko bilje, jabučni ocat je odlična opcija jer zbog svog laganijeg, voćnog okusa posebno lijepo funkcionira s biljem poput mente ili bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....