Sezona sarmi ne samo da je počela, nego se već sasvim lijepo zahuktala. Želimo vam da vam ovogodišnja bude najbolja ikad i da uživate u što slasnijim zamotuljcima od kiselog kupusa s mesom i rižom. I pancetom i začinima, naravno. Međutim, ako ćemo pravo, tajna najbolje sarme uopće se ne krije u detalju na koji smo se upravo koncentrirali, odnosno u sastojcima - presudnu razliku zapravo čini način kuhanja. A upravo tu većina griješi.
Kako skuhati savršene sarme
Najčešća pogreška je dodavanje pretjerane količine vode i kuhanje na prejakoj vatri. Kad se sarma prebrzo skuha, kupus gubi aromu, a meso se ne stigne povezati s kiselinom i začinima. Prava sarma treba se polako krčkati, na tihoj vatri, uz toliko tekućine da kupus bude uronjen samo do polovice.
Trik za još bolje sarme
Druga važna stvar je slaganje. Sarme se moraju složiti gusto, sa što manje praznina, jer se u suprotnom otvaraju i raspadaju. Na dno posude uvijek je dobro staviti nekoliko listova kupusa i komadiće dimljenog mesa, a istu stvar učinite i na vrhu kako biste napravili prirodan pokrov koji čuva paru da ne pobjegne iz lonca.
Kad se kuha strpljivo, sarma ne treba nikakav poseban dodatak ni trik, a nakon što odstoji do sutradan, njezin se okus još više produbi, jer se meso i riža povežu u savršenu cjelinu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....