Blitva, špinat, raštika, verzot, salata i drugo zeleno lisnato povrće izuzrtno je bogat izvor hranjivih tvari i mogu se pripremiti na raznorazne ukusne načine, ipak, unatoč tome, mnogi ih ne jedu u dovoljnoj količini. No jednako je loša praksa kojoj mnogi pribjegavaju prije nego pristupe samoj pripremi jela...
Unatoč tome što je to uobičajen način čiščenja, nemojte namakati lisnato povrće. Ako ih potopite u vodu, štetni mikroorganizmi s jednog lista mogu se proširiti na ostale. Također, ako ih potopite u sudoper, bakterije oje su se tamo zadržale nakon baratanja sirovim mesom, ribom i piletinom, a uzrokuju trovanje hranom, mogu kontaminirati zelje, što je osobitno nezgodno u slučaju salate, rukole, baby špinata i drugog povrća koje jedemo sirovo, u sal...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....