Jeste li, onako u povjerenju, baš zadovoljni svojim umijećem prženja jaja. Neš‘ ti, pofrigat jaje, rekli bi neki na ovo, no oni iskreniji možda bi se usudili priznati da nisu baš svaki put oduševljeni rezultatom te jednostavne zadaće.
Većina takvih vjerojatno nema pojma u čemu griješi, a mnogi od takvih rade jednu veliku grešku i to na samom kraju. Ako ste i vi među takvima, sasvim vam je uzaludno to što sve ostalo odradite kako treba, jer riječ je o pogrešci koja će vam u finišu pokopati sav trud.
Jaja bismo, čim su ispržena, trebali izvaditi iz tave. Ovo se osobito odnosi na pripremu kajgane i omleta, jer kod njih je greška najpogubnija. Stajanjem u vreloj tavi jaja se suše jer iz njih isparava sva preostala vlaga, a posljedično postaju i tvrda.
Kako biste to spriječili, odmah ih prebacite na tanjur i to po mogućnosti zagrijan. Ako iz nekog razloga nećete odmah jesti pa ih odlučite pstaviti u tavi da se ne bi prebrzo ohladila, tavu pokrijte kako biste zadržali što više vlage, a tako i sočnosti i mekoće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....