Događa li vam se često da vam krumpir koji ste kupili i donijeli kući potraje puno kraće nego što ste planirali? Klijanje, truljenje i gnjilež znakovi su da ne znate kako se krumpir pravilno skladišti i ukazuju vam na to da biste nešto pod hitno trebali promijeniti.
Za kvalitetno i dugo čuvanje krumpira treba pripaziti na temperaturu i dotok svježeg zraka, a još jedna stvar na koju mnogi zaboravljaju je da krumpirima ne prija kad su posloženi na visoke hrpe. Ako ste kupili vreću krumpira ili ste njima napunili punu vrećicu, nemojte ju nipošto postaviti uspravno, jer će gornji slojevi krumpira opteretiti one niže i učiniti ih podložnijima truljenju.
Razlog nije samo u pritisku - krumpiri su, na određeni način, živi, što znači da, uvjetno reče...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....