Ako nikad niste baš sasvim zadovoljni kvalitetom svoje krumpir salate, vrijeme je da promijenite način na koji je pripremate. Od velike pomoći mogao bi vam biti jedan mali trik - i to onaj s juhom. To je zapravo stara, klasična kulinarska doskočica koja potječe iz austrijske i njemačke kuhinje, a sastoji se u tome da se kuhani i oguljeni, još topli krumpir prelije domaćom juhom.
Evo kako to funkcionira: kad je krumpir još vruć i narezan na ploške, zalije se s nekoliko žlica tople, ali ne kipuće, bistre mesne juhe – najčešće juneće ili pileće. Juha potom prodre u krumpir dajući mu dubinu okusa i sočnost.
Ostali sastojci su sasvim uobičajeni te uključuju malo vinskog octa i ulja (najčešće suncokretovog ili blagog bučinog, ako želite izvorni okus njemačke ili austrijske salate od krumpira), te tanko narezan luk koji od topline blago omekša i izgubi dio svoje oštrine.
Ono što je ključno kod primjene ovog trika je da se ne smije čekati da se krumpir ohladi jer najbolje upija tekučinu i okuse dok je još topao. Također, nemojte pretjerati s količinom, dovoljno je tek par žlica juhe da oplemeni salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....