Ne kaže se bez razloga "kao šlag na torti". Šlag je završni ukras mnogih slastica, a znati ga dobro napraviti korisno je umijeće. Kako su instant prašci za šlag pomalo out, a one smjese na bazi biljnih sastojaka pune nezdravih masti, najbolja opcija za šlag je ona starinska: slatko vrhnje, istučeno do savršenstva.
No kako dobro istući slatko vrhnje u raskošan, čvrst i postojan šlag koji se neće topiti čim mu temperatura i drugi uvjeti nisu po guštu?
Zapravo sasvim jednostavno. Samo vam treba jedan mali dodatak
Vjerovali ili ne, taj dodatak je vinski prašak za pecivo.
Riječ je o još jednom starinskom sastojku za pripremu slastica, koji ćete u stranim receptima prepoznati pod nazivom "cream of tartar". Unatoč riječi "Cream" u nazivu, zapravo se radi o praškastom proizvodu ko...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....