Prženi krumpirići odnosno pomfrit su nam, budimo iskreni, svima omiljena hrana. Da bi bili pravi, moraju zadovoljavati neke kriterije, izmeđuostalog, biti hrskavi. Pri tome nije bit u hrskavosti samoj po sebi, nego sanjamo štapiće od krumpira hrskave iz vana, a pahuljaste iznutra. Nažalost, nije rijetkost razočaravajući rezultat i iz restoranske kuhinje, pa mnogi ne očekuju da mogu postići idealne krumpiriće kod kuće.
No, to je moguće! Potrebno je nešto prakse i svakako dobar krumpir s odgovarajućom količinom škroba, a uz pomoć ovog trika bit ćete bliže rezultatu. Jedna od bitnih stvari je način rezanja krumpira. Na prvom mjestu važna je debljina prutića, a idealna bi bila 6 mm. Dobro, može 5 ili 7, ali ne odskačite puno od toga i slobodno pogledajte na ravnalo koliko je to da steknete dojam. Sve tanje od toga prouzrokovat će da ćete dobiti hrskavost, ali bez mekane unutrašnjosti, a deblji prutići neće dati hrskavost. Naravno, presjek prutića mora biti kvadratan, odnosno sa svih strana debljine 6 mm inače ovo nema efekta.
Drugo, koristite nazubljen nož, odnosno nož za kruh! On neće ostaviti vidljive tragove na krumpiru, ali stvorit će veću površinu koja se može zahrskaviti. Možda vam zvuči nebitno, ali isprobajte ovaj trik sljedeći put kad budete pržili omiljeni prilog!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....