Onome tko kaže da ne voli šalšu od poma treba uzvratiti: "Voliš, samo još nisi pronašao pravu".
Šalša od poma jelo je kojim naprosto morate biti oduševljeni - toliko je jednostavno, a tako ukusno jelo koje se može iskoristiti na mali milijun načina te pripremiti na barem upola toliko njih. Dovoljno je ubaciti još jedan dodatak ili neki od klasičnih izbaciti i mogli biste dobiti jelo koje ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno.
Jedna od najboljih verzija šalše od poma priprema se po receptu iz talijanskog grada Amatricea, zbog čega se naziva Pasta all‘amatriciana. Posebnost te šalše je u tome što joj se dodaje guanciale, odnosno suhomesnati proizvod nalik na pancetu (radi se od svinjskih obraza i jedan je od najvećih talijanskih suhomesnatih specijaliteta).
Recept ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....