Umjesto klasičnih muffina sa zobenim pahuljicama i bananama, zašto ne biste za doručak isprobali njihovu slanu varijantu?
Sve što vam treba jest nekoliko osnovnih namirnica i kalup za muffine, a rezultat je hranjiv, uredan i ukusan obrok kojega zbog svoje praktičnosti bez greške možete spakirati i ponijeti sa sobom na posao.
Nutricionisti često ističu kako su jaja idealan izvor proteina, vitamina B skupine i zdravih masnoća, a u kombinaciji s povrćem ili recimo purećom šunkom, muffini od jaja mogu postati pravi mali energetski paketi koji će vas održati sitima do ručka.
Muffini od jaja
Sastojci
5 jaja
sol i papar po ukusu
ulje za podmazivanje kalupa
Postupak
Razbijte jaja u zdjelu i umutite ih kao da pripremate klasičnu kajganu. Dodajte sol, papar ili druge začine, primjerice malo slatke paprike ili peršina. Po želji dodajte i naribani sir, feta sir, špinat, mladi luk, cherry rajčice ili komadiće šunke.
Kalup za muffine lagano nauljite kako se smjesa ne bi zalijepila. Ulijte umućena jaja u kalupe, otprilike do pola njihove visine. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta, dok muffini ne porumene i narastu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....