StoryEditorOCM
Slanosezonski

Dalmatinski specijalitet s janjetinom: nekoć je po popularnosti bio uz bok pašticadi, a najbolje prija s palentom

Piše T. S. M.
19. travnja 2024. - 13:20

U sezoni janjetine bilo bi šteta prošustiti priliku za napraviti jedno odlično starinsko jelo koje je, pretpostavljamo, osmišljeno kako bi se iskoristili baš svi dragocjeni jestivi komadi životinje, no s vremenom se prometnulo u deliciju za bonkuloviće. Dolce garbo, onako kako se nekoć spremao, od janjećih iznutrica, vrlo je ekonomično i krepko jelo osobitog, punog okusa, no svi oni koji zaziru od srca, pluća i ostalog, mogu ga napraviti od jetre.

Nije li vam dostupna janjeća, a baš biste se rado mašili za ovo jelo koje je nekoć u Splitu bilo toliko omiljeno da je bilo tik iza obožavane pašticade, poslužit će i teleća ili juneća.

Dolce garbo

Sastojci:

janjeće iznutrice (jetra, srce, pluća)
100 ml vina
100 ml prošeka
3 žlice ulja
3 žlice oc...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 18:27