Šakšuku ste, vjerujemo, već upoznali. Aromatičan spoj rajčice, luka i začina nalik šalši izvrsna je podloga za pržena jaja i zaista je pravi gušt uzeti komad lagano prepečenog kruha pa ga potočati tako da uhvati malo tekućeg žumanjka i malo ukusnog umaka od rajčice.
E, ali jeste li se već susreli sa zelenom šakšukom? U ovom slučaju umjesto rajčice koristi se zeleno lisnato povrće, najčešće špinat, a u tavu se, pored jaja, obavezno doda i malo feta sira.
Rezultat je obrok pun vitamina i proteina zbog čega mnogi vjeruju kako je upravo savršena opcija za doručak. Idemo provjeriti, evo recepta...
Zelena šakšuka
Sastojci:
300 g špinata
75 g feta sira
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica soka od limuna
4 režnja češnjaka
4 jaja
1 luk
svježi peršin ili bosiljak
sol, papar
Pri...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....