Jučer smo vam predložili recept za tjesteninu sa srdelama, a danas smo u sličnom raspoloženju pa ćemo vam otkriti jedan odličan način za pripremu hobotnice. Opet je riječ o manistri.
Kako vam zvuči ideja o špagetima sa hobotnicom i tikvicama?
U ovom jelu omiljeni se sastojci jako lijepo kombiniraju, okuse im naglašavaju bijelo vino, limun, češnjak i peršin, a tko voli pikantno može ubaciti i koji peperončino (odnosno malo čilija u prahu).
Tjestenina s raguom od hobotnice i tikvicama
Sastojci:
360 g špageta
120 ml bijelog vina
3 tikvice
2 režnja češnjaka
1 hobotnica
1 vezica peršina
1 limun
1 čili papričica
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Očistite hobotnicu i narežite je na komade velie otprilike 3 cm.
U loncu zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte protisnuti češnjak (1 re...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....