StoryEditorOCM
Slanomoćni okusi

Hobotnica je po ovom receptu savršena: pripremite je ovako, bit će mekana poput pamuka, a šug ćete pomazati s pjata

Piše T. S. M.
5. lipnja 2024. - 10:46

Jučer smo vam predložili recept za tjesteninu sa srdelama, a danas smo u sličnom raspoloženju pa ćemo vam otkriti jedan odličan način za pripremu hobotnice. Opet je riječ o manistri.

Kako vam zvuči ideja o špagetima sa hobotnicom i tikvicama?

U ovom jelu omiljeni se sastojci jako lijepo kombiniraju, okuse im naglašavaju bijelo vino, limun, češnjak i peršin, a tko voli pikantno može ubaciti i koji peperončino (odnosno malo čilija u prahu).

Tjestenina s raguom od hobotnice i tikvicama

Sastojci:

360 g špageta
120 ml bijelog vina
3 tikvice
2 režnja češnjaka
1 hobotnica
1 vezica peršina
1 limun
1 čili papričica
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Očistite hobotnicu i narežite je na komade velie otprilike 3 cm.

U loncu zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte protisnuti češnjak (1 re...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 18:59