Ovaj recept nosi ime po Jamie Oliverovom sinu Buddyju, ali ne slučajno. Naime, prema riječima samog Olivera, njegova djeca često sudjeluju u pripremi obiteljskih obroka, a Buddy posebno voli upravo ovaj način pripreme piletine. Ovo je jelo koje on rado bira kad god smije odlučiti što će se kuhati za večeru.
Slavni kuhar preporučuje posluživanje uz šarenu sjeckanu salatu, no jelo je dovoljno svestrano da ga možete kombinirati s bilo kojim omiljenim prilogom, krumpirićima, pečenim povrćaem, rižom, izbor je na vama i vašim ukućanima.
Buddyjeva hrskava piletina
Sastojci
240 g pilećih prsa bez kože
150 g integralnog kruha
2 žličice tekućeg meda
1 limun
½ režnja češnjaka
maslinovo ulje
Priprema
Natrgajte kruh na komadiće i stavite ga u blender. Ogulite i dodajte češnjak u blender, sve zajedno usitnite u fkrušne mrvice. Položite pileća prsa između dva velika lista papira za pečenje. Istucite prsa dok ne postanu jednako debela, oko 1 cm. Piletinu s obje strane dobro pospite krušnim mrvicama i dobro utisnite.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Kada se zagrije, dodajte žlicu maslinovog ulja i pržite piletinu oko 3 minute sa svake strane, dok ne postane zlatna, hrskava i potpuno pečena. Prebacite piletinu na dasku i polijte limunovim sokom. Premažite meso medom ili jednostavno ga lagano prelijte preko piletine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....