StoryEditorOCM
Slanobez mesa

Hrskave polpetice po starom grčkom receptu oduševit će vas okusom i - sastojcima. Ovo se isplati zamutit‘, guštat ćete!

Piše T. S. M.
15. veljače 2024. - 13:57

Popečci od povrća jelo su koje obično vežemo uz ljeto, kad vlada obilje tikvica, balancana i drugih plodova koje je zgodno naribati, pomiješati s malo brašna i jaja pa ispržiti na vrelom ulju, no upravo smo pronašli savršen recept u kojem glavnu ulogu ima sastojak kojeg je lako nabaviti u bilo kojem godišnjem dobu.

Luk. Kapula, da ne bude zabune. Plus malo mladog luka, za ljepši okus. Na popisu sastojaka je i koromač, koji će pomoći lakšoj probavljivosti i suzbiti nadutost, a popečcima će dati još bolju aromu. Recept je grčki, iz njihove tradicionalne kuhinje, a ako hoćete preciznije, potječe s otoka Tinosa.

Jelo se zove marathokeftedes - doslovno: popečci ili polpetice od koromača - a dobili su ga po grčkoj riječi za koromač, a ta je mar...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 07:52